Baken van rust noemen mensen me. Met droge humor en een scherpe waarneming. Aards en ook dromerig. Een eerste indruk 🙂 

Achtergrond

Ik heb een achtergrond in marketingcommunicatie en schrijven, en gaandeweg in energiewerk. Een antenne voor wat er achter woorden schuilgaat heb ik altijd gehad. Ik snapte alleen niet wat ik precies waarnam, omdat de werkelijke intentie dan niet overeenkomt met wat in woorden gezegd wordt. Terwijl die intentie wel voelbaar is.

Waarheid

Niet iedereen zit erop zit te wachten dat je voorbij de woorden naar de waarheid of het werkelijke verhaal kunt kijken. Want soms is de waarheid omhuld door schaamte, verdriet en pijn. Dan gaat de voorkeur ernaar uit dat de waarheid bedekt blijft. Door die wirwar aan signalen die ik oppikte en niet kon plaatsen, vond ik het lastig om op mijn intuïtie te vertrouwen. Dan slikte ik mijn woorden in of gooide ze er wel eens sociaal gezien onhandig uit.

Intuïtie als bullshitdetector

Hoe intuïtie werkte en wat ik ermee kon en wilde, heb ik echt moeten leren met vallen en opstaan. Want zelfreflectie is goed, maar ik neigde ernaar om de fout vaak bij mezelf te zoeken of om te denken dat een ander het beter weet dan ik. Niet zo heilzaam, en funest voor het volgen van mijn intuïtie. Ik noem het ook graag mijn bullshitdetector.

Wat bij mij overheerst is het genieten van de schoonheid van het leven en oprechte vriendschap. Iedere keer probeer ik ook weer de zachtheid in mezelf op te zoeken. Met het ouder worden gaat dat steeds beter 🙂

Spiritualiteit

Mijn spirituele inslag maakt dat ik beter met mijn voeten op de grond kan blijven staan en het leven in al zijn facetten probeer te accepteren. Ik zeg ‘probeer’, omdat het de ene keer beter gaat dan de andere keer. Het blijft oefenen en de aandacht erbij houden. Ook maak ik graag contact met het zogenaamde ongeziene dat een groter ondersteunend plaatje schetst dan de vierkante centimeter waar we ons vaak op blindstaren. 

Heldere en helende communicatie

Mijn antenne is inmiddels goed afgesteld. Daarvoor heb ik de nodige innerlijke communicatielijnen, maar ook de lijntjes die ik met anderen had en heb, voor mezelf verhelderd en geheeld. Soms betekende dat afscheid nemen van mensen uit mijn leven en daarover rouwen.

Energiewerk en schrijven

Mijn antenne zet ik graag in voor het energiewerk (bv. actieve meditatietraining, reading, healing, klankmassage) vruchtbare samenwerkingen en andere verbindingen. En ik zet die in om de juiste snaar te raken in het schrijven en me daarin daar waar nodig als neutrale waarnemer op te stellen. Zodat ik in dienst sta van de tekst en dat wat verteld dient te worden.

Als je kennis wilt maken of een vraag hebt, neem dan gerust contact op.