Baken van rust noemen mensen me. Met droge humor en een scherpe waarneming. Aards en dromerig ook.

Tijdens een ontmoeting en sessie neem ik de tijd, en geef als dat past handreikingen. Ik nodig je uit in je eigen rust, healingruimte, helderheid en innerlijke afstemming. Op een lichte manier.

Hoe meer die ruimte je eigen wordt, hoe beter je gaat zien wat wel en niet klopt in jezelf en je leven. En waar je je energie aan wilt verbinden, en wat je los wilt laten. Je gaat dan anders, helder en helend, met jezelf en anderen communiceren.

Mooi vind ik dat. De mens zet punten en begint aan een nieuw hoofdstuk.

Dat past ook zo bij tekst, mijn andere liefde.

Woorden hun werk laten doen, de juiste snaar laten raken. Dat is kunst en werkt verbindend. Die impact blijft me verbazen.

Ik heb een achtergrond in marketingcommunicatie en schrijven, en gaandeweg in energiewerk. Een antenne voor wat er achter woorden schuilgaat heb ik altijd gehad. Ik snapte alleen niet wat ik waarnam, omdat de werkelijke intentie dan niet overeenkomt met wat in woorden gezegd wordt. Terwijl die intentie wel voelbaar is.

Niet iedereen zit erop zit te wachten dat je voorbij de woorden naar de waarheid kunt kijken, want soms is de waarheid omhuld door schaamte, verdriet en pijn. Dan gaat de voorkeur ernaar uit dat de waarheid bedekt blijft. Door die wirwar aan signalen die ik oppikte en niet kon plaatsen, vond ik het lastig om op mijn intuïtie te vertrouwen.

Hoe dat werkte en wat ik ermee kon en wilde, heb ik echt moeten leren met vallen en opstaan. Want zelfreflectie is goed, maar de fout altijd bij jezelf zoeken is niet heilzaam en funest voor je intuïtie, ook wel je bullshitdetector.

Toch overheerst bij mij het genieten van de schoonheid van het leven, oprechte vriendschap en iedere keer weer de zachtheid op te zoeken. Mijn antenne is inmiddels goed afgesteld. Die zet ik graag in voor het energiewerk, prettige samenwerkingen en andere verbindingen.

En ik zet die in om de juiste snaar te raken in het schrijven en me daarin als neutrale waarnemer op te stellen. Zodat ik in dienst sta van de tekst.

Dat is voor mij de essentie van heldere en helende communicatie. En de vormen waarin ik het giet.

Ik hoor graag hoe jij dat voor jezelf ziet.