Energiewerk. Wat is het en wat heb je eraan?

Energiewerk. Wat is het en wat heb je eraan?

Energiewerk is een term die steeds vaker gebruikt wordt, omdat meer mensen er mee bezig zijn. Toch blijft het voor veel mensen moeilijk te pakken, zoals energie zelf 🙂 Graag vertel ik je mijn zienswijze op energiewerk en wat je ermee kunt.

Wat is energie?

Zoals Einstein zei: ‘Alles is energie’. Maar wat betekent dat? De ene energie is zichtbaarder en tastbaarder dan de andere. Ik geef een aantal voorbeelden om de verschillen weer te geven:

1) Voorwerpen. Denk aan stoelen, borden en tafels. We kunnen daar met ons zicht en onze tastzin gericht onderscheid in maken. Deze voorbeelden hebben namelijk een grote dichtheid aan minuscule kleine deeltjes die heel dicht bij elkaar komen, waardoor het ‘vast’ lijkt, even simpel gezegd. Waardoor we een voorwerp zien dat we aan kunnen raken.

2) Wind-, water-, vuur-, zonne-energie. Deze energieën zijn niet vast te pakken, maar kun je voelen en zien. Ze zijn bovendien nodig voor mens, dier en plant om te overleven.

3) WiFi. WiFi is een bepaalde frequentie waarop we kunnen bellen of internetten. De ontvangers van die frequentie zitten in je telefoon, router, computer etc. Je kunt het niet vastpakken. Ik ben van mening dat je het (soms) wel kunt voelen, en wellicht kunt zien met je fameuze derde oog (zetelt tussen je wenkbrauwen).

4) Levende organismen. Denk aan mens, dier en plant. Organismen zijn complexe fabriekjes met een eigen stofwisseling die kunnen veranderen, groeien en opgebouwd zijn uit verschillende soorten energie (bv. vloeibaar, vast).

5) Gedachten emoties. Gedachten rennen de hele dag door je hoofd. Over wat je moet, wilt, vindt. Je kunt ze niet vastpakken. Sommigen ervaren gedachten als getetter, dus dat geeft de indruk dat je ze kunt horen. Het effect van een gedachte kun je voelen. Zeker als je de gedachte gelooft (overtuiging), zoals ‘Ik ben een slecht mens’ en ‘Ik ben krachtig’. Probeer maar uit.


Emoties (angst, boosheid, blijdschap, verdriet) kun je ook niet vastpakken. Je kunt ze voelen en het effect horen en zien. Sommigen kunnen ook de emotie van een ander voelen. Als je plotseling verdrietig bent zonder aanwijsbare reden, dan kan het zijn dat je het verdriet van een ander hebt overgenomen.

6) Aura. Een aura is een energieveld om levende organismen, dus mens, dier, plant, en alles wat leeft. Een aura kun je niet vastpakken. Sommigen kunnen een aura zien (kleuren, vorm, beelden) en voelen, misschien zelfs horen of ruiken. Het is zeer subtiel, fijnstoffelijk zou je kunnen zeggen. Een stoel is bijvoorbeeld grofstoffelijk.

Tegelijkertijd kun je vaak wel de nabijheid van iemand voelen, vanwege lichaamswarmte, maar ook een aanwezigheid, omdat er een niet-eigen energie in ‘jouw ruimte’ komt, oftewel in jouw aura.

Het aura laat je staat van zijn zien op emotioneel, fysiek, mentaal en spiritueel niveau. Het toont wat je op dat moment aan het leven en loslaten bent en welk talent je daarvoor inzet. Het laat ook de eventuele energie van anderen zien die in jouw aura gekomen is.

Het aura verandert voortdurend, maar als er vaker naar gekeken wordt, kan er wel een rode draad zijn, omdat bijvoorbeeld sommige talenten aangeboren zijn en je die dus vaker op de een of andere manier terugziet.

Energiewerk


De oorsprong van energiewerk, zoals ik er grotendeels mee werk, ligt in de Verenigde Staten. Lewis Bostwick heeft de basis gelegd. Bij energiewerk werk je met de mentale, emotionele, fysieke en spirituele vormen van energie.

In energiewerk onderzoek je bijvoorbeeld de oorzaak van wat de balans in energie verstoort, zoals het verschil tussen verbale en non-verbale communicatie, ziekte, aanhoudende vermoeidheid, stagnerende samenwerkingen, overspannenheid, neerslachtigheid, geen stappen zetten. Vervolgens onderzoek je de effecten daarvan, zoals wat wel en niet van jou is en hoe deze te transformeren (om te zetten) indien nodig.

Energiewerk gaat er niet vanuit dat je een probleem hebt dat opgelost moet worden, of dat er iets mis met je is, maar dat je een uniek eigen pad hebt in verbinding met anderen en het grotere geheel. Soms vraagt een stagnatie je aandacht, en soms simpelweg een kans die voor je neus ligt. Dan helpt energiewerk je te kijken naar wat en waarom iets zich nu zo aandient in je leven, hoe zich dat ontwikkelt en hoe dit past bij jouw groei en pad.

Het transformeren van energie betekent dat je bepaalde (terugkerende) gedachten of overtuigingen waardoor je vastloopt niet langer gelooft. Ze hebben wel een functie gehad, om je te beschermen, te overleven etc. In plaats daarvan ga je geloven in wat je nu ondersteunt in jouw groei en kracht. Dat je regie krijgt over je emoties, ze kunt observeren en voelen wat het wil in plaats van dat je helemaal wegzakt in een emotie als boosheid, zodat je ervan kunt leren. Als die energieën veranderen, ontstaat er ruimte voor nieuwe energie en die laat zich zien in bv. een nieuwe stap, een ontluikend talent, een fysiek ongemak dat minder wordt of ophoudt te bestaan, zichtbaarheid, een boost in je relatie.

Als resultaat, heb ik gezien hoe klanten vanuit zichzelf besluiten nemen die hun leven op korte of lange termijn veranderen, hoe ze lastige gesprekken aan durven gaan, zekerheden opgeven die hen ondermijnen, en hoe hun zakelijke of privérelaties veranderen. Ze pakken weer zelf regie over hun leven op die stukken waar ze invloed op hebben, op een natuurlijke intuïtieve manier.

Ik werk voornamelijk met mensen die vastlopen en hun spoor kwijt zijn. In hun gedachten, emoties, werk, privé, lichaam, het spirituele. Dat kan over grote en kleine dingen gaan, dat je merkt dat de ‘oude’ manier niet meer werkt of dat je nieuwsgierig wordt naar een nieuw perspectief, een andere aanpak. Of dat je het idee hebt dat er meer is dan hoe je leven nu loopt.

Energiewerk gaat daarmee niet alleen over de spirituele of zielskant van energie, maar over het hele scala. En ja, wel in lijn met jouw Hoger Zelf, maar dat gaat vanzelf 🙂
Waar je sterk in bent, krijgt een boost. Waar je vastloopt, help ik je te onderzoeken en transformeren. Zodat je op je spoor komt, met die heldere intuïtieve focus. En zelf kiest welke mensen, informatie, job en activiteiten jou en jouw leven mogen verrijken.

Leave A Comment